Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Klik med et blik...

I fremtiden kommer vi ikke til at bruge mus eller touchskærme, når vi skal betjene vores gadgets* - vi kan/skal bruge øjnene

Det er i hvert fald forhåbningen hos det danske tech-startup The Eye Tribe, der har udviklet en teknologi, som gør det muligt for os at betjene vores gadgets* med øjenene.

Eye-tracking er en teknologi, der bruger sensorer, som opfanger øjets bevægelse og placering og dermed styrer fx cursoren på computeren som en mus. Eye Tribe Praesentation
Tablet med påsat eye-tracking udstyr fra The Eye Tribe


I dag kan man købe en eye tracker med tilhørende SDK (Software Development Kit) for omkring 600 kr. Det er en pakke, som på produktets nuværende stadie, dog udelukkende er rettet mod udviklere og teknologisk stærke personer. Det er med andre ord ikke klar til afbenyttelse i praksis.

 

*) En gadget er en teknologisk mindre objekt eller dims (apparater – f.eks. et værktøj, udstyr eller en hvidevare), som har en bestemt funktion. Gadget er især geniale apparatpåfund, som kan være brugbare eller måske overflødige ting. Mange gadgets har et smart design og/eller usædvanlig(e) funktion(er). Gadgets er en de ting, som anvendes af mennesker, der gerne vil være "trendy".