Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Be My Eyes er en nytænkning af frivillighed

- målet er at skabe et online korps af frivillige øjne til hjælp for blinde.

App

Med brug af app’en udstyres blinde med ”et par øjne”, som de kan have i lommen. Dette sker ved, at den blinde starter Be My Eyes app'en på sin mobiltelefon og bliver sat i direkte videoforbindelse med en seende person. Den seende hjælper kan via kameraet i den blinde persons mobiltelefon se hvad den blinde peger på med mobiltelefonen, og hjælpe til at løse en opgave som kræver 'et par øjne'. Opgaven kan f.eks. være: Aflæsning af datoen på en mælkekarton, se om to strømper er ens, aflæse knappen på vaskemaskinen, osv.

 

Appen man kan stole 'blindt' på

De blinde behøver dog ikke frygte, at andre vil misbruge appen - i hvert fald ikke mere end tre gange.

 

Når man har hjulpet eller er blevet hjulpet, bliver man nemlig spurgt, om der var problemer, og om man vil rapporterer personen. Hvis det er tilfældet, vil den blinde og den frivillige aldrig møde hinanden igen via appen.

 

Hvis man bliver rapporteret tre gange, ryger man automatisk ud af systemet.

 

App er kun til iPhone-brugere

Indtil videre findes 'Be My Eyes' kun i App Store og kan således kun bruges af dem, som ejer en iPhone. Simpelthen fordi langt de fleste blinde bruger en iPhone i stedet for en anden type smartphone.

 

iPhones er det, blinde folk bliver undervist i, så det gav ikke så meget mening at lave en app på android. Det håber jeg vil ændre sig, når andre typer smartphones bliver mere egnet til blinde.

 

 

 

Be My Eyes bidrager til det bæredygtige samfund ved at aktivere hidtil uudnyttede ressourcer i samfundet. At hjælpen foregår online giver en fantastisk fleksibilitet for travle mennesker, som ellers ikke har tid til at indgå i frivilligt arbejde. De kan hjælpe en lille smule præcis når de har tid - en form for mikro-frivillighed. Ligeledes giver det en helt ny mulighed for bevægelseshæmmede at blive aktive frivillige.

 

Be My Eyes arbejder desuden på at skabe et call-center, hvor langtidsarbejdsløse og socialt udsatte indgår i korpset af hjælpere. På den måde opnår de en tilknytning til arbejdsmarkedet samtidig med at de løser en meningsfuld opgave.

 

Ved at nytænke måden man hjælper på, kan langt flere mennesker indgå som frivillige. Den gavn de gør når dermed ud til langt flere mennesker, som har brug for hjælp - fra Nykøbing til New York.

 

Lær mere om Be My Eyes i denne video på ét minut